Śliwki w masie czekoladowej na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche: Przesiane mąki, proszek, cukier puder posiekać razem z margaryną. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Masę czekoladową przelać na ciasto, ułożyć wypestkowane śliwki nacięciem do dołu. Wierzch posypać kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 50 - 60 minut do zrumienienia.
2.Masa czekoladowa: Czekoladę połamać i rozpuścić razem z masłem w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Jajka lekko roztrzepać widelcem, dołożyć cukier, mąkę oraz rozpuszczoną masę czekoladową. Ponownie dokładnie rozmieszać.
3.Kruszonka kokosowa: Składniki kruszonki zagnieść do powstania jednolitego ciasta. Następnie rozgnieść palcami.
Komentarze