Śliwki z jabłkami w „papilotach”.

0 (0 ocen)

Podawać w papilotach .

Składniki:

  • 8 śliwek świeżych lub mrożonych
    2 jabłka typu reneta
    2 łyżki rodzynek
    1 łyżka migdałów w płatkach
    1 łyżka miodu
    2 łyżki soku z pomarańczy
    ½ łyżeczki cynamonu
    2 goździki
    1 kostka imbiru kandyzowanego
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 kwadraty pergaminu

Śliwki z jabłkami w „papilotach”. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śliwki z jabłkami w „papilotach”. 1. Śliwki przekroić na połowę. Jabłka pokroić w plasterki .
    Owoce położyć na środku pergaminu ,posypać rodzynkami i płatkami migdałów. Imbir pokroić w plasterki i z resztą przypraw dodać do owoców.
    Polać mieszaniną miodu i soku z pomarańczy. Posypać cukrem waniliowym.
    Owoce zamknąć w pergaminie ,tworząc „papilot” ,zawiązać nitką kucharska. Piec 15-17 minut.
    Podawać w papilotach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy