śliwki z malagą w muffinie rumowe cappuccino....z prodiża...

0 (0 ocen)

  • 15 min

muffina o bogatym smaku rumu, czekolady malaga, śliwek....SMACZNEGO!!!!

  • 15 min

Składniki:

  • MOKRE:
    2 sztuki jajka,
    1/2 szklanki olej,
    1 szklanka maślanka,
    1/2 szklanki cukier,
    SUCHE:
    3 szklanki mąka pszenna,
    2 łyżeczki proszek do pieczenia,
    2 torebki rumowe cappuccino,
    DODATKI:
    4 sztuki malaga czekoladki,
    20 dag śliwki bez pestek,
    - ile potrzeba cukier puder

Śliwki z malagą w muffinie rumowe cappuccino....z prodiża... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy pieczenia muffiny w pigułce 1. mokre składniki dobrze roztrzepać - ubić rózgą_________wsypać suche składniki i "byle jak" wymieszać_________do kominkowej posmarowanej olejem i obsypanej mąką przełożyć z połowę ciasta__________na cieście położyć czekoladki malaga, na malagę poukładać dość gęsto śliwki bez pestek_________teraz przełożyć resztę ciasta i w nagrzanym prodiżu piec około 40 minut 200C - po 20 minutach odłączyć dolną grzałkę (nie przypali się spód)________w innych piecykach tyle samo piec w 200C
  • gotowa do zjedzenia porcja muffiny 2. upieczoną muffinę zostawić do dobrego wystudzenia - potem posypać ją pudrem cukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy