Ślimaczki śledziowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Aneta Szydłowska

  • Średni

Składniki:

  • - płatki śledziowe w oleju: 10 sztuk
    - korniszony: 3 sztuki
    - jajka na twardo: 6 sztuk
    - słoiczek sosu tatarskiego: 1 sztuka

Ślimaczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe smarujemy sosem, na każdym układamy połówki jajek oraz 1/5 ogórka, którego wcześniej kroimy wzdłuż.
  • 2. Śledzie zwijamy w ślimaczki i spinamy wykałaczką. Możemy włożyć kawałek czerwonej papryki.
  • 3. Na półmisek wykładamy cienką warstwę sosu, układamy ślimaczki i polewamy sosem. Dekorujemy jajkiem i gałązkami natki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy