Ślimaczki z tortilli z salami

4.99 (189 ocen)

Prosta w przygotowaniu i smaczna przekąska do podanie na zimno , idealnie smakuję w połączeniu z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 3 tortille
    100 g. małego pikantnego salami ( jedno opakowanie)
    100g. tartego sera żółtego
    260g. serka twarogowego z ziołami
    parę liści sałaty ( po 1-2 do jednego placka)
    1 duży pomidor
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    1 cebulka dymka
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ślimaczki z tortilli z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli obficie smarujemy po całości serkiem twarogowym , posypujemy serem żółtym.
    Kładziemy po 6-8 plasterków salami , sałatę, ok. łyżki szczypiorku oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
    Zwijamy dwa boki do środka a następnie w rulon.
    Gotowe tortille kroimy w 3-4 cm. paski.
    Cebulkę siekamy drobno.
    Gotową przystawkę posypujemy resztą szczypiorku oraz cebulką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować