Ślimaczki z szynką i serem camembert

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta i aromatyczna przekąska na bazie ciasta francuskiego i wyraźnego w smaku sera camembert. Polecam na różne okazje.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1/2 szklanki sosu czosnkowego
    20 dag pieczarek
    1 łyżka masła
    2 łyżki mleka
    10 dag szynki serrano
    1 krążek sera camembert
    ziola prowansalskie do smaku
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ślimaczki z szynką i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cmff1m 1. Ciasto francuskie formujemy w kształcie prostokąta, smarujemy sosem czosnkowym.
    Pieczarki myjemy, siekamy w drobną kosteczkę wrzucamy na roztopione na patelni masło, wlewamy mleko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem dusimy do momentu całkowietego odparowania soku.
    Na cieście rozkaładamy szynkę oraz wystudzone pieczarki,
  • image-1kmv6eo 2. oraz pokrojony w cienkie plasterki krażek sera camembert,
  • image-151vg61 3. całość zawijamy w rulon, kroimy na plastry, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, wkładamy do nagrzanego do 195*c piekarnika i pieczemy około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia.
    Podajemy gorace.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki Sery Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować