Smażony krupniok z cebulką

4.48 (153 ocen)

  • 15 min

Krupnioki na śląsku są znane i bardzo lubiane można je robić na wiele sposobów a oto jeden z nich. Prosty, bardzo szybki i smaczny!

  • 15 min

Składniki:

  • 2 krupnioki
    1 cebula
    szczypta majeranku
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Krupnik Kaszanka Przystawki Dodatki

Smażony krupniok z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony Krupniok z cebulką 1. Z krupnioków ściągnąć osłonkę, pokroić w plastry. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę .Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) dać krupnioka oraz cebulkę. Smażyć aż krupniok z cebulką się połączą a cebulka stanie się miękka. Dodać roztarty w dłoniach majeranek doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Podawać gorące. Smacznego!

Porady

Do krupnioków najlepiej pasują ogórki kiszone, ogórki konserwowe lub surówka z kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.96 (181 ocen)

Mintaj smazony

To może cię zainteresować