Smażony ryż z jajkiem po chińsku

4.5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe urozmaicenie codziennego menu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    1 marchewka
    kawałek cukinii
    10 dkg pieczarek
    garść grzybów mun
    sos sojowy
    sos teryiaki
    przyprawa do dań orientalnych
    4 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony ryż z jajkiem po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony ryż z warzywami 1. Ryż ugotować na sypko w 2 szklankach osolonej wody. Grzyby mun wcześniej namoczyć i pokroić w paseczki, pozostałe warzywa pokroić w zapałkę. Mocno rozgrzać olej arachidowy w woku i wrzucić warzywa i grzyby. Smażyć kilka minut często mieszając. Posypać przyprawą orientalną i skropić sosami. Dodać ryż.
  • 2. Jajka roztrzepać w miseczce, posolić i popieprzyć i wylać na osobną rozgrzaną patelnię. Kiedy częściowo się zetnie, wymieszać i przełożyć do ryżu z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować