Smażona kiełbasa z cebulą i papryką

4.99 (174 ocen)

Taki sobie obiad na szybko :-)

Składniki:

  • Kiełbasa podwawelska lub inna ulubiona
    4 większe cebule
    3 papryki kolorowe (u mnie 1 czerwona i 2 białe)
    olej do smażenia
    nać pietruszki
    papryka czerwona w proszku ,czosnek granulowany,sól i pieprz wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona kiełbasa z cebulą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Pokroić na kawałki o długości jakie lubimy i ponacinać w kratkę z obu stron.
  • 3. W kawałki kiełbas wetrzeć czosnek i paprykę.
  • 4. Cebulę obrać i pokroić w pół krążki a papryki w kostkę.
  • 5. Na rozgrzany olej wrzucić kiełbasę i podsmażyć dobrze,zmniejszyć ogień,dodać cebulę wraz z papryką, posolić i popieprzyć-przykryć pokrywą i dusić do miękkości warzyw.Na koniec odkryć, jeszcze chwilkę przesmażyć,posypać posiekaną natką pietruszki i można podawać np. z ulubionym pieczywem i musztardą/ketchupem

    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować