Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej

4.5 (145 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i zdrowa ryba, smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tusze z morszczuka 2 szt.
    ziemniaki 4 szt.
    sól
    pieprz ziołowy
    olej rzepakowy do smażenia
    cebula połowa
    oliwa
    kiszona kapusta z żurawiną
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09x0yl5 1. Wykonanie surówki:

    Kapustę lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej 2. Tusze z morszczuka pozbawiamy łusek, wnętrzności, dobrze płuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.
  • Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej 3. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, z obu stron na rumiany kolor.
  • Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej 4. W między czasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu zlewamy wodę i odparowujemy, tłuczemy i nakładamy na talerz. Podajemy z usmażoną tuszą morszczuka i surówką z kiszonej kapusty.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować