Smażone panierowane kostki z fileta dorsza z ziemniakami i kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Bardzo smaczne danie z filetem z dorsza, ziemniakami i surówką.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 kostki z dorsza
    4 ziemniaki
    olej rzepakowy do smażenia
    świeża rzeżucha do posypania
    domowa kapusta kiszona z żurawiną
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Smażone panierowane kostki z fileta dorsza z ziemniakami i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i odparowujemy. Ziemniaki możemy potłuc lub podawać w całości. W między czasie smażymy na oleju rzepakowym, panierowane kostki dorsza na rumiany kolor. Usmażone kostki dorsza podajemy z ziemniakami i domową,kiszoną kapustą lub inną surówką.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kostki rybne z dorsza

To może cię zainteresować