SMAŻONE PIEROGI Z JAGODAMI

4.48 (175 ocen)

  • 45 min

W sezonie na jagody, tak przygotowane, smażone a nie gotowane muszą być koniecznie na moim stole. To ulubione pierogi mojego męża

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto:
    4 szklanki mąki
    10 łyżek śmietany 18%
    2 jajka
    szczypta soli
    woda- 3/4 szklanki
    dodatkowo:
    1/2 kg jagód
    cukier
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Smażone pierogi z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól wlać trochę wody,zagniatać.Jeśli za gęste dolać jeszcze wody. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Jagody posypać cukier. Wykrawać krążki z ciasta, nakładać łyżkę jagód, pościskać brzegi. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować