Smażone pierogi z koperkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Relaksuję się, gotując.W potrawach lubię zaskakujące połączenia składników

Składniki:

  • Farsz:
    ● 5 jajek
    ● mała puszka koncentratu pomidorowego
    ● pęczek koperku
    ● cebula
    ● pieprz
    Ciasto:
    ● 20 dag mąki pszennej
    ● 5 dag masła roślinnego
    ● 25 dag chudego twarogu
    Oraz: sól
    ● olej

Smażone pierogi z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: cztery jajka gotujemy
    na twar do, studzimy, obieramy
    i sie kamy. Koperek myjemy,
    osączamy i drobno siekamy. Cebulę
    obieramy i kroimy w małą
    kostkę. Składniki rozcieramy,
    dodajemy koncentrat, surowe
    jajko, sól i pieprz. Mieszamy
  • 2. Mąkę i masło siekamy. Dodajemy
    zmielony twaróg, szczyptę
    soli i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy
    na grubość ok. 3
    mm. Wykrawamy krążki.
  • 3. Porcje farszu nakładamy na
    krążki ciasta, starannie zlepiamy
    brzegi. Smażymy w mocno
    rozgrzanym, głębokim oleju
    z obu stron na rumiano.

Porady

Marty Zdunek Podajemy z pikantną surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy