Smażone sowy

4.47 (198 ocen)

  • 30 min

Taką nazwę tych grzybów znam od najmłodszych lat stąd sowy.(kania to ich prawdziwa nazwa)Jedyne grzyby jakie jem a moja córcia za nimi przepada.Mąż nam je zbiera i smaży.

  • 30 min

Składniki:

  • sowy-kanie
    jajka
    sól,pieprz
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone sowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby i przygotowane jajka. 1. Grzyby oczyścić i opłukać.Przygotować jajka.Wbić do miski posolić i popieprzyć(jak do kotletów).
  • Panierowane sowy. 2. Każdego grzyba obtoczyć w mące,potem jajku i na końcu w bułce tartej.
  • Smażenie sów. 3. Na patelnię wlać olej.Przygotowane sowy kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować