smaczny krem porowo-ziemniaczany

5 (1 ocen)

  • 30 min

Krem jest bardzo smaczny i łatwy w przyrządzeniu, zawiera dużo witamin. Wszystkim bardzo smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2-3 średniej wielkości pory
    - 3-4 ziemniaki
    - 1 cebula, 1 ząbek czosnku
    - 3 łyżki oleju rzepakowego
    - 4 szklanki bulionu lub rosołu
    - natka pietruszki, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Smaczny krem porowo-ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory obieramy i obieramy białą część w talarki. Cebulę również kroimy w talarki, a ziemniaki w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy warzywa i podsmażamy. Dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Przyprawiamy do smaku, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Podajemy z natką pietruszki.
    Krem bardzo dobrze komponuje się z dodatkiem drobni pokrojonego mięsa, które pozostaje nam np. z rosołu. Możemy podawać także z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować