Nadziane buleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.farsz:
1.pieczarki obrac i drobno pokroic ,podgotowac w osolonej wodzie , odcedzic , odcisnac z nadmiaru wody
2.kielbase pokroic w drobna kosteczke , na rozgrzanym oleju podsmazyc kielbase i nastepnie dodac do niej ugotowane pieczarki,wszystko razem wymieszac i chwile podsmazyc, doprawic do smaku sola i pieprzem.
sos:
1.cebule kroimy w kostke i smazymy na rozgrzanym oleju dodajemy do niej puszke pomidorow oraz pokrojone w kostke zabki czosnku, laczymy skaldniki i dalej dusimy az sos odparuje i stanie sie gesty doprawiamy go ziolami oraz pieprzem
bulki przekrawamy na pol , ser kroimy w male paski badz scieramy na tarce,
przygotowany sos nakladamy na polowki bulek ,nastepnie nakladamy przygotowany farsz , calosc posypujemy serem
bulki piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.
czas:7min
Porady
1. Zamiast pomidorow w puszce mozna dodac koncentrat pomidorowy z mala iloscia wody
Komentarze