Sernik na zimno z mandarynkami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami. Robimy masę z sera. Masło ucieramy, dodajemy stopniowo cukier, potem żółtka, a następnie ser. Kiedy wszystko dobrze utrzemy, na koniec wlewamy ostudzoną, ale płynną galaretkę (rozpuszczoną w pół szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopty.
2.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy. Kiedy będzie dobrze ubita wlewamy galaretkę (rozpuszczoną w pół szklance gorącej wody) i dokładnie mieszamy. Piankę wykładamy na masę serową.
3.Na piankę wykładamy mandarynki w cząstkach. Zalewamy ostudzoną galaretką pomarańczową (rozpuszczoną w szklance gorącej wody). Smacznego!
Komentarze