Smalec grzybowy

5 (1 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 250 g podgrzybków lub innych grzybów leśnych
    500 g słoniny
    250 g cebuli
    1 łyżeczka białego mielonego pieprzu
    Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Smalec grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić ,umyć i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przestudzone grzyby drobno pokroić. Słoninę zemleć w maszynce i wytopić na patelni. Dodać obraną i posiekaną cebulę ,a gdy stanie się szklista ,dorzucić grzyby. Smażyć ,aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Ostudzić i przelać do naczynia. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować