Smalec z białej fasoli

0 (0 ocen)

Ten rodzaj smalcu dla jarosza ucieszy podniebienie nie tylko tych co nie jedzą mięsa, ale każdego kto go spróbuje, nie różni się smakiem od oryginału....

Składniki:

  • 1 puszka fasoli białej
    1 cebula
    1 jabłko
    1 łyżka majeranku
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 ziarenka jałowca
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przecieramy przez sitko.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę solimy i smażymy na oleju z dodatkiem liścia laurowego ziela i jałowca. Gdy cebulka zacznie nam się rumienić wyjmujemy przyprawy i dodajemy starte na tarce jabłko i dosypujemy majeranek wszystko razem dusimy około 10 minut. Studzimy.
  • 3. Wszystkie zimne składniki razem mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować