1.Niebieskie galaretki rozpuszczamy w 1000 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
2.ISZKOPT: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, a następnie mąki przesiane z proszkiem, mieszamy. Foremkę smarujemy tłuszczem obsypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 st C.
3.MASA SMERFETKOWA: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem, mieszamy z serkiem mascarpone i ostudzoną żelatyną rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody.
4.PRZYGOTOWANIE CIASTA: Na zimny biszkopt przelewamy masę smerfetkową. Na ściętą masę układamy delicje jagodowe, przelewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki na 8 godzin.
Porady
Najpyszniejsza gdy jest dobrze schłodzona w lodówce...
Komentarze