Śmietankowe ciasto z fasoli z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdrowe, lekkie i niesamowicie delikatne ciasto z fasoli z dodatkiem truskawek. Fasola nie jest w ogóle wyczuwalna, a ciasto jest niesamowicie dobre!

Składniki:

  • -1 puszka białej fasoli (400g, waga po odsączeniu 240g)
    -3 duże jajka
    -szczypta soli
    -30g rozpuszczonego oleju kokosowego
    -35g śmietankowe budyniu w proszku bez cukru
    -2 łyżki wiórków kokosowych
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
    -kilka łyżek ksylitolu

    dodatkowo:
    -garść truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietankowe ciasto z fasoli z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -białka jaja z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę
    -żółtka z dodatkiem słodziłą miksujemy na puch, dodajemy odsączoną fasolę i miksujemy na gładką masę
    -do masy dodajemy ubitą pianę oraz resztę składników i mieszamy
    -truskawki myjemy, suszymy i kroimy na pół
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i delikatnie wbijamy truskawki
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 40 minut i studzimy kilka dobrych godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować