ŚMIETANKOWE PŁATKI RYŻOWE z gorącym sosem malinowym

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Gorące, kremowe i słodkie śniadanie na poprawę humoru.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 łyżki płatków ryżowych
    200ml mleka
    50ml śmietanki kremówki
    50ml soku malinowego
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Śmietankowe płatki ryżowe z gorącym sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki ryżowe wsypać do rondelka. Zalać mlekiem i zagotować. Trzymać na ogniu, aż do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając. W tym czasie śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę. Gdy płatki ryżowe będą gotowe, dodać do nich ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do miseczki. W osobnym rondelku podgrzać sok malinowym. Ciepłym sokiem polać po wierzchu płatki ryżowe. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Śmietana Sok malinowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować