Śmietanowiec z galaretką i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy mleko a następnie wsypujemy do niego cukier i żelatynę, wszystko razem dokładnie mieszamy a następnie studzimy. Galaretki rozpuszczamy i studzimy. Do dużej opłukanej zimną wodą misy wlewamy trochę galaretki i odstawiamy do tężenia galaretki. Następnie na stężoną galaretkę wykładamy owoce i zalewamy resztą galaretki. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Do chłodnego mleka, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, można pomóc sobie mikserem ;) Mleko ze śmietaną i żelatynami wylewamy na zastygniętą galaretkę i odstawiamy znów do lodówki do zastygnięcia. Ciasto wyjmujemy z miski wcześniej zanurzając ją na dosłownie na chwilkę w gorącej wodzie.
Porady
Maliny można zastąpić innymi owocami, pięknie się prezentują brzoskwinie z syropu.
Komentarze