Sniadaniowa kruszonka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jabłka plus rabarbar- moje ulubione, niezastąpione połączenie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rabarbar: 3 sztuki
    - jabłko: 1.5 sztuki
    - cukier trzcionowy: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - płatki owsiane: 3 łyżki
    - mąka pełnoziarnista: 1 łyżka
    - roztopnione masło: 1 łyżka
    - cynamon: 2 łyżeczki

Sniadaniowa kruszonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. 3 łodygi rabarbaru umyć, pokroić w 1.5 -2cm kawałki. Wrzucić do garnka i zacząć gotować. Dodać łyżkę miodu , wymieszać i zostawić na małym ogniu przez 10-15 minut aż zrobi się gładki mus. Ja zrobiłam to wieczorem, więc od razu przełożyłam do naczynia żaroodornego i zostawiłam na noc.
  • 2. Rano , rozgrzałam piekarnik do 170 C. Wymieszałam płatki, cukier, masło, cynamon i posypałam tym owoce. Piekłam przez 25 minut w 180 C .

    Do smaku dodałam jogurt grecki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy