Śniadaniowe babeczki owsiane z jagodami

4.47 (209 ocen)

Jeśli zamiast cukru użyjemy miodu bądź ksylitolu to uzyskamy bardzo zdrowie i dietetyczne śniadanie. Polecam szczególnie dzieciom, muffinki są idealne na drugie śniadanie do szkoły.

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych,
    2 łyżki wiórek kokosowych,
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
    1 jajko,
    3 łyżki cukru (miodu bądź ksylitolu),
    2,5 łyżki jagód,
    wiórki kokosowe do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (209 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śniadaniowe babeczki owsiane z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce umieść płatki owsiane i wiórki kokosowe. W drugiej misce roztrzep jajko z jogurtem i cukrem. Połącz składniki mokre z suchymi, dodaj jagody (możesz użyć mrożonych – wówczas dodaj je bez rozmrażania), dokładnie wymieszaj i przełóż masę do foremek na muffiny. Masę podziel na 5-6 części. Foremki wysmaruj wcześniej masłem i obsyp delikatnie bułką tartą (lepiej nie używać papilotek, bo ciasto się do nich przyklei). Wierzch muffinek posyp wiórkami. Zapiekaj około 25 minut w 180 stopniach. Muffinki wystudź na kratce. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować