Śniadaniowe kwiaty parówkowe z jajkiem sadzonym i ziołami prowansalskimi

5 (184 ocen)

  • 15 min

Jajko sadzone w parówce to propozycja na pyszne , sycące śniadanie:) Nie dośc ze wysmienicie smakuje to i orginalnie sie prezentuje:) Polecam nie tylko dla niejadków:)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 dobrej jakości parówki,
    2 małe jajka,
    masło klarowne ewentualnie olej do smażenia
    sól
    pieprz,
    zioła np prowansalskie
    wykałaczki

    oraz jako dodatek -pomidory , cebula, zielona łodyga pora.
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Śniadaniowe kwiaty parówkowe z jajkiem sadzonym i ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki przeciąc na pół po długości.Każdą połówkę parówki gęsto ponacinać w równych odstępach. Końce parówki spiąć wykałaczką.
    Masło klarowane rozgrzać na patelni,położyć parówkowy kwiat i lekko podsmazyć z obu stron.
    Jajka wybic na patelnie -, osobno zółto, osobno białko, gdy sie zacznają sie ścinać łyzką włozyć w srodek parówkowych kwiatów( urozmaicamy- na przemian wypełniając zółtkiem i białkiem.). docisnąc, przyprawić sola , pieprzem i ziołami prowansalskimi.Całośc chwile jeszcze podsmazyc .
    Kwiaty przełozyc na talerz ,
    udekorować pocietymi w paski kawałkami pora tworząc łodyzki , podawac ze świezym pieczywem i np. z pomidorami i cebula..

    Smacznego.

Porady

2 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować