Śniadaniowy omlet z dżemem

5 (181 ocen)

  • 15 min

Pierwszy raz przygotowałam omlet na słodko. Wyszedł pyszny i puszysty, idealny dla wielbicieli słodkich śniadań. Wyśmienicie smakuje z dżemem z rokitnika. Omlet polecam na leniwe spokojne śniadanie. Zapraszam:)

  • 15 min

Składniki:

  • Masa jajeczna:
    4 jajka
    2 płaskie łyżeczki cukru
    1 łyżeczka masła
    2 łyżki mleka
    szczypta soli

    Dodatkowo:
    1 łyżka masła
    2 łyżki dżemu z rokitnika
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Omlet Jajko Śniadanie

Śniadaniowy omlet z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy z cukrem, solą i mlekiem. Następnie dodajemy masło pokrojone w małą kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy podważając brzegi, aż masa jajeczna dobrze się zetnie. Następnie omlet zsuwamy z patelni na talerz i stroną jeszcze nie usmażoną zsuwamy na patelnię i dosmażamy.
  • 3. Gotowy omlet zsuwamy na talerz, nakładamy dżem i podajemy.
  • 4. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować