Śniadanie farmera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy
i kroimy w plastry lub nieduże
kawałki. Osuszamy. Pieczarki
oczyszczamy i kroimy
w cienkie półplasterki. Cebule
kroimy w piórka, a słoninę
w plasterki
2.Na dużej patelni rozgrzewamy
olej i wkładamy pokrojone
ziemniaki. Smażymy, cały czas
mieszając, na złocistobrązowy
kolor. Dodajemy słoninę, pieczarki
i cebulę. Doprawiamy
solą i pieprzem. Smażymy, aż
słonina się wytopi.
3.Jajka wbijamy do miski,
miksujemy lub roztrzepujemy
widelcem (można doprawić
pieprzem i solą). Masę jajeczną
wlewamy na patelnię i smażymy,
aż się zetnie. Danie podajemy
na liściach sałaty, przybrane
cząstkami pomidora lub
plasterkami ogórka.
Komentarze