Śnieżne cake pops

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne słodkości w formie ciasteczkowych lizaków, idealne kiedy za oknem prószy biały śnieg :-)

  • 45 min

Składniki:

  • 40 dag ciasta (babkowe, czekoladowe, murzynek itp.) lub biszkoptów
    100g serka mascarpone
    100g Nutelli
    1 łyżka oleju
    200g dowolnej czekolady do obtoczenia
    śnieżne posypki : płatki śniegu, biała posypka cukrowa
    patyczki (do lodów lub do szaszłyków)

Śnieżne cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śnieżne cake pops - ciasteczkowe lizaki 1. W rondelku z łyżką oleju rozpuszczamy czekolade w kąpieli wodnej. Patyczek maczamy na wysokosć około 0,5cm w rozpuszczonej czekoladzie i wbijamy go wgłąb kulki, mniej więcej do jej połowy. Postępujemy tak ze wszystkimi kulkami.

    Gotowe popsy wkładamy na 25 min do zamrażalnika, następne wyciągamy je i zamaczamy całe w czekoladzie, a następnie w posypce. Ważne żeby nie poruszać kulką kiedy jest w czekoladzie, aby nie odpadła z patyczka. Pozostawiamy do zastygnięcia.

Porady

Cake pops należy przechowywać w lodówce i wyciągać je na kilka chwil przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy