Śnieżkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,stopniowo wsypywać cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru,dodać żółtka i wymieszać.Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jajek,delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt przekroić na pół.
2.Galaretki rozpuścić każdą osobno w szklance gorącej wody,wystudzić.
3.Śmietany śnieżki ubić każdą osobno według przepisu na opakowaniu.Do ubitych dać zastygające galaretki i dokładnie wymieszać.
4.Upieczony biszkopt przekładamy jedną masą,na wierzch nakładamy drugą masę.Dekorujemy delicjami i startą czekoladą.Gotowy torcik wkładamy do lodówki do stężenia.
Komentarze