1.Biszkopt
Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem i kakao całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180. Po upieczeniu przekroić na dwa placki.
2.Ciasto orzechowe
Białka ubić z cukrem, dodać mąkę zwykłą i ziemniaczaną połączoną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami. Można dodać łyżkę miodu. Przełożyć na blaszkę. Piec 45 minut w temp. 160
3.Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuścić na parze. Jajka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć na pulchna masę i dodać po łyżce czekolady i masy jajecznej.
4.Przełożenie ciasta
Biszkopt - połowa masy czekoladowej - ciasto orzechowe - masa kajmakowa - biszkopt - resztę masy czekoladowej - starta czekolada
Porady
Można na użyć startych orzechów do posypania ciasta zamiast czekolady
Komentarze