Sssstraszny robak

0 (0 ocen)

Kaszankowo-parówkowo-kabanosowy robak z ogonem z liści ananasa i serowym językiem na waflu zbożowo-ryżowym z sosem meksykańskim. Taka trochę starszna przekąska....

Składniki:

  • kaszanka 1/3 sztuki (pętełka)
    kabanos francuski cienki o grubości 0,5 cm 2 sztuki
    parówka 2 plastry
    wafel okrągły zbożowo-ryżowy 1 sztuka
    sos meksykański 4 łyżki
    liść z ananasa 1 sztuka
    żurawina suszona 2 sztuki
    ser żółty 0.2 plastra
    pisak spożywczy czerwony 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Sssstraszny robak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu wykładamy wafel zbożowo-ryżowy i smarujemy jego obrzeża sosem meksykańskim. Na środku wafla układamy kawałek kaszanki (jako tułów robaka), do niej doczepiamy wykałaczkami końce (plastry) parówki (jako oczy robaka) a w nie wbijamy też wykałaczkami żurawinę (źrenice). Nóżki robaka tworzymy z kabanosów francuskich, ogon z liścia ananasowego, a język z kawałka żółtego sera pomalowanego na końcach czerwonym pisakiem cukrowym spożywczym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować