Spagetti w sosie z rukolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny makaron podany z kulkami serowymi

  • 40 min

Składniki:

  • Porcja dla 4 osób;
    400 g makaronu spagetti
    100 g rukoli
    słoik sosu pomidorowego lub słodko-kwaśnego (400 g)
    serek kanapkowy śmietankowy 120 g
    pół pęczka bazylii
    5 sztuk orzechów włoskich
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spagetti w sosie z rukolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek do spagetti 1. Orzechy wyłuskać, posiekać i uprażyć na suchej patelni, a potem wystudzić.
    Bazylię umyć osuszyć, oderwać listki,kilka zostawić do dekoracji resztę drobno posiekać.
    Serek wymieszać z 1 łyżką bazylii i z orzechami przyprawić solą i pieprzem.
    Wstawić do lodówki na pół godziny.
  • posiekana rukola 2. Makaron ugotować al dente.
    Rukolę umyć, przebrać i drobno pokroić.
    Sos podgrzać.
  • 3. Do ciepłego sosu włożyć makaron, posypać rukolą i resztą bazylii, wymieszać.
    Nałożyć na talerze, na wierzchu położyć serowe kulki uformowane za pomocą dwóch łyżeczek, udekorować bazylią.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Orzechy Rukola Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować