Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj tak jak podano na opakowaniu.
2.Boczek kroimy w grubszą i dużą kostkę.
3.Boczek razem z obraną i pokrojona w półplasterki cebulą podsmażamy na gorącej patelni aż do mocnego zrumienienia.
4.Zawartość saszetki z zupą serową wsyp do kubka i zalej wrzącą wodą.
Zupę serową wlej do naszego boczku z cebulą. Wymieszaj.
5.Dodaj śmietanę , a jeśli jest zbyt gęsty sos to dolej pół szklanki wody.
Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Pamiętaj ,że boczek jest słony i trzeba uważać z solą.
Makaron można wrzucić do sosu lub polać sosem na talerzu.
Porady
Zamiast zupy serowej można użyć żółtego sera. Ja polecam takie zupy ponieważ nadają smaku całemu daniu.
Komentarze