Spaghetti błyskawiczne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Włoska kuchnia w kilka chwil .

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    1 papryczka chilli
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka oleju
    1 łyżka stołowa soli
    10 pomidorków koktajlowych
    natka pietruszki

Spaghetti błyskawiczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki gotowe. 1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju . Odcedzamy i przelewamy zimną wodą .Przygotowujemy składniki: pomidorki przekrawamy na pół , kroimy w plastry czosnek ,papryczkę chilli i siekamy natkę .
  • Smażymy czosnek. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę w smażymy czosnek na brązowy kolor.
  • Gotowe :) 3. Dodajemy chilli i smażymy 1 minutkę . Następnie wrzucamy pomidorki na 1 minutkę i dodajemy makaron . Podgrzewamy jednocześnie i podrzucając tak aby składniki dobrze się wymieszały a makaron podgrzał .Posypujemy natką ,mieszamy i wykładamy na talerze.

Porady

Natkę pietruszki można zastąpić bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy