Spaghetti marchewkowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Śmiało mogę powiedzieć, że to danie idealne dla studentów.

Składniki:

  • ● 2 duże marchewki
    ● 3 parówki
    ● 10 dag żółtego sera (może być gouda)
    ● 5-6 łyżek keczupu
    ● 40 dag makaronu spaghetti
    ● olej do smażenia
    ● sól, przyprawa do kurczaka lub gyrosa

Spaghetti marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy i odcedzamy.
    Marchewki obieramy
    i z serem ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Parówki
    kroimy w plasterki
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażymy
    parówki, aż się zrumienią.
    Dodajemy marchewkę.
    Doprawiamy i smażymy na
    małym ogniu ok. 10 minut.
    Następnie dodajemy keczup
    i ser. Podajemy z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy