SPAGHETTI SŁODKO-KWAŚNE Z PIECZARKAMI

4.5 (147 ocen)

Nie jest to tradycyjne spaghetti ale również smaczne a może i smaczniejsze.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -Makaron do spaghetti
    -oliwa z oliwek lub pestek winogrona
    -mięso mielone z indyka 400/500 g
    -jedna duża papryka
    -pieczarki około 300 g
    -słoik sosu słodko-kwaśnego (polecam z biedronki jest rewelacyjny)
    -2 łyżki koncentratu pomidorowego
    -2 łyżki ketchupu
    -duża cebula
    -kawałek sera żółtego
    -sól , pieprz , papryka mielona słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti słodko-kwaśne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla, lub większej patelni wlewamy oliwę, po rozgrzaniu wrzucamy pokrojoną (sposób krojenia dowolny) cebule, podsmażamy na leciutki złoty kolor. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy około 30 minut co jakiś czas mieszając, gdy mięso się smaży wykorzystujemy ten czas na obranie i podsmażenie pieczarków oraz na pokrojenie papryki. Podsmażone pieczarki dodajemy do mięsa wraz z papryka, przyprawami i koncentratem pomidorowym. Całość dusimy do momentu aż papryka będzie miękka, następnie dodajemy sos słodko-kwaśny, chwilkę jeszcze dusimy i spaghetti gotowe. Podajemy z makaronem do spaghetti ugotowanym al dente na wierzch posypujemy startym żółtym serem.

Porady

Ja stosuję do tej potrawy mięso mielone z indyka i pod koniec duszenia dodaję posiekane swieże listki bazylii. Możemy również zastosować inne mięso np. standardowo wołowinke. SMACZNEGO.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować