- opakowanie makaronu spaghetti
- 1 podwójny filet z kurczaka
- por (biała część)
- 1 papryka czerwona ( można dodać też pół żółtej)
- 1 średniej wielkości marchewka
- 1 jajko
- przyprawa do potraw chińskich
Spaghetti po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy na półtwardo. Filet z kurczaka kroimy w wąskie paski długości 3-5 cm, posypujemy przyprawą do potraw chińskich (ewentualnie przyprawą do kurczaka) i smażymy na złoty kolor. Pora kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki, marchewkę w słupki. Wszystko dodajemy do kurczaka, podlewamy 200 ml wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Dodajemy rozkłócone jajko, doprawiamy przyprawą do potraw chińskich. Mieszamy z makaronem.
Porady
Podstawą smaku potrawy jest przyprawa do potraw chińskich.
Komentarze