Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wstawiamy wodę na makaron (z dodatkiem łyżki soli i oleju). W czasie gdy woda się zagotowujemy cebulę kroimy w kostkę, z chilli usuwamy gniazda nasienne i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażamy przez 3-4 minuty (aż cebulka się zezłoci)
2.Dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka i dokładnie mieszamy. Podsmażamy dwie minuty.
3.Następnie dodajemy pomidory z puszki, przecier, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. Makaron wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu (ok 7-8 minut).
4.Gotowy sos doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze chwilę dusimy. Makaron odcedzamy, układamy na talerzu i polewamy sosem. Smacznego.
Komentarze