Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

5 (195 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie danie obiadowe rodem z Włoch.

  • 30 min

Składniki:

  • 170-200g makaronu spaghetti
    1 puszka krojonych pomidorów lub 5 swieżych pomidorów bez skórki
    1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie
    pół cebuli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    zioła prowansalskie, oregano, tymianek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marakon ugotować al dente w osolonej wodzie
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami_2 2. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pomidory lub pomidory z puszki, chwilę podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną ziół według uznania i smaku. Gotować na wolnym ogniu az sos zgęstnieje
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami_3 3. Do sosu dodać odsaczonego z zalewy tuńczyka i delikatnie wymieszać.
  • 4. Podawać makaron polany gotowym sosem. Można posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować