Taki obiad powstaje bardzo szybko. Czas jego przygotowania ogranicza się właściwie do ugotowania makaronu:). Jak wiadomo tuńczyk i awokado to pyszne połączeni, więc i makaron z ich dodatkiem smakuje wybornie! POLECAM!
Składniki:
Składniki na 3 porcje:
• 300 gram makaronu spaghetti,
• 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 gram),
• 1 awokado,
• sok z cytryny,
• około 10 pomidorków koktajlowych,
• świeżo mielony czarny pieprz do smaku,
• sól do smaku,
• bazylia do dekoracji,
• mały pęczek szczypiorku,
Spaghetti z awokado i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
Miedzy czasie przygotowujemy pozostałe składniki.
Awokado obieramy, usuwany pestkę i kroimy w kostkę lub paseczki. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tuńczyka odsączamy z sosu.
Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Do uzyskanej „sałatki” dodajemy makaron i pokrojony szczypiorek. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku, porcjujemy na talerze, dekorujemy i podajemy
Komentarze