Spaghetti z awokado i tuńczykiem

4.49 (174 ocen)

Taki obiad powstaje bardzo szybko. Czas jego przygotowania ogranicza się właściwie do ugotowania makaronu:). Jak wiadomo tuńczyk i awokado to pyszne połączeni, więc i makaron z ich dodatkiem smakuje wybornie! POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    • 300 gram makaronu spaghetti,
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 gram),
    • 1 awokado,
    • sok z cytryny,
    • około 10 pomidorków koktajlowych,
    • świeżo mielony czarny pieprz do smaku,
    • sól do smaku,
    • bazylia do dekoracji,
    • mały pęczek szczypiorku,
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z awokado i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łączenie składników 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
    Miedzy czasie przygotowujemy pozostałe składniki.
    Awokado obieramy, usuwany pestkę i kroimy w kostkę lub paseczki. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Tuńczyka odsączamy z sosu.
    Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę.
    Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Do uzyskanej „sałatki” dodajemy makaron i pokrojony szczypiorek. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku, porcjujemy na talerze, dekorujemy i podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować