Spaghetti z fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Inne spojrzenie na spaghetti, tym razem w wersji razowej.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka pomidorów bez skórki: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - ser feta: 100 gramów
    - czerwone wino: 3 łyżki
    - bazylia listki (lub suszona): 2 łyżki
    - sól, pieprz, cukier do smaku: 1 łyżeczka
    - makaron spaghetti razowy (na 4 porcje): 1 sztuka

Spaghetti z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wylewamy odrobinę oliwy i podgrzewamy. Wlewamy pomidory wraz z sosem, dodajemy przecier pomidorowy. Chwilę dusimy a następnie wlewamy wino i podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem, dodajemy bazylię. Na koniec dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do sosu na patelnię i dokładnie mieszamy, tak aby sos pokrył makaron. Podajemy natychmiast.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy