Spaghetti z jajkami i boczkiem

4.5 (151 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten przepis dostałam jakiś czas temu od siostrzenicy Pauliny. Przywiozła go z Rzymu. Kelner zdradził jej tajemnicę szefa kuchni. Do tej pory mam ten przepis napisany na serwetce.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 40 dekagramów
    - boczek wędzony: 10 dekagramów
    - jajka ugotowane: 2 sztuki
    - śmietanka kremówka 30%: 200 mililitrów
    - jajko- żóltko: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - Ser tarty: 5 dekagramów
    - masło: 1 łyżka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - curry: 1 szczypta
    - sól, pierpz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Spaghetti z jajkami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z jajkami i boczkiem 1. Spaghetti z jajkami i boczkiem

    Spaghetti ugotować „na ząb” w lekko osolonej wodzie. Boczek pokroić w cienkie paski i smażyć z pokrojoną drobno cebulą na maśle na małym ogniu. Jaja ugotować na twardo i drobno posiekać. Żółtko rozmącić w śmietanie, dodać ser, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać oregano i curry. Makaron odsączyć i wrzucić na patelnię do boczku, dodać rozdrobnione jajka, śmietanę z dodatkami i energicznie wymieszać. Podawać natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Makaron spaghetti Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować