Ten przepis dostałam jakiś czas temu od siostrzenicy Pauliny. Przywiozła go z Rzymu. Kelner zdradził jej tajemnicę szefa kuchni. Do tej pory mam ten przepis napisany na serwetce.
Spaghetti z jajkami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spaghetti z jajkami i boczkiem
Spaghetti ugotować „na ząb” w lekko osolonej wodzie. Boczek pokroić w cienkie paski i smażyć z pokrojoną drobno cebulą na maśle na małym ogniu. Jaja ugotować na twardo i drobno posiekać. Żółtko rozmącić w śmietanie, dodać ser, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać oregano i curry. Makaron odsączyć i wrzucić na patelnię do boczku, dodać rozdrobnione jajka, śmietanę z dodatkami i energicznie wymieszać. Podawać natychmiast.
Komentarze