Spaghetti z kulkami mięsnymi

4.98 (181 ocen)

  • 20 min

Spaghetti w innym niż zwykle wydaniu

  • 20 min

Składniki:

  • 40 dkg łopatki wieprzowej
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    tymianek, dymka
    1 słoik sosu do spaghetti
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    20 dkg pieczarek
    sól, pieprz, chili
    oliwa do smażenia
    1 opakowanie makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Spaghetti z kulkami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić i zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą i drobno posiekane tymianek i dymkę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe kuleczki, obtaczać w mące i smażyć na oliwie.
  • Sos z pieczarkami 2. Pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oliwie. Wlać sos i pomidory oraz wsypać pokrojone pieczarki.
  • Sos z pulpecikami 3. Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu i całość gotować nie niewielkim ogniu około pół godziny aż sos nieco zgęstnieje.
  • Gotowy sos 4. Doprawić solą, pieprzem, chili i świeżym oregano.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z sosem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować