Spaghetti z mięsem mielonym

4.5 (140 ocen)

Nasze ulubione danie :)

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego np. z łopatki,
    300g makaronu spaghetti,
    cebula,
    sos spaghetti w słoiku Aspiro 520g z Biedronki,
    przyprawa do mięsa mielonego,
    2 ząbki czosnku,
    sól, pieprz,
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy wodą (można nie płukać, wtedy jest gorący).
  • 2. Cebulę podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem kapki oleju, dodać mięso mielone, usmażyć do miękkości. Dodać przyprawy do smaku, czosnek,a pod koniec smażenia wlać zawartość słoika. Chwilę gotować. Wszystko wymieszać razem w jednym garnku. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem.

Porady

Można też danie posypać posiekaną świeżą natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować