1/2 kg mięsa mielonego np. z łopatki,
300g makaronu spaghetti,
cebula,
sos spaghetti w słoiku Aspiro 520g z Biedronki,
przyprawa do mięsa mielonego,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
starty żółty ser
Spaghetti z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy wodą (można nie płukać, wtedy jest gorący).
2.Cebulę podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem kapki oleju, dodać mięso mielone, usmażyć do miękkości. Dodać przyprawy do smaku, czosnek,a pod koniec smażenia wlać zawartość słoika. Chwilę gotować. Wszystko wymieszać razem w jednym garnku. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem.
Porady
Można też danie posypać posiekaną świeżą natką pietruszki.
Komentarze