Spaghetti z opieńkami i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepisem zainspirowałam się właśnie z "Przyślij przepis!". Ten pochodzi z 9/2012

  • 10 min

Składniki:

  • 500 gram spaghetti
    4 łyżki oliwy
    1 duża cebula
    sól
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki białego wina
    300 gram opieńków
    6 pomidorków koktajlowych

Spaghetti z opieńkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy.Smażymy cebulę 3 min na oliwie.Wlewamy wino i dusimy, aż płyn odparuje.Dodajemy czosenek i opieńki smażymy 5 minut.
  • 2. Makaron gotujemy al dente,odcedzamy.Do grzybów wrzucamy pomidory i dusimy 10 minut.Mieszamy makaronem,doprawiamy i podsmażamy 3 minuty.

Porady

Można posypać startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy