Na balkonie urosło mi mnóstwo pomidorków,więc muszę je jakoś wykorzystać :) Dziś serwuje je z makaronem spaghetti :) Bardzo mi posmakowało to połączenie:)
Składniki:
100 g makaronu spaghetti
2 garście pomidorków koktajlowych
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
garść świeżej bazylii
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
4 łyżki wody
olej
sól ziołowa
pieprz ziołowy
ser żółty
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Do cebuli dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone w ćwiartkę pomidorki. Dodać koncentrat i wodę, dusić chwilę na
wolnym ogniu. Przyprawić i na koniec dodać posiekaną bazylię. Makaron wymieszać z sosem na patelni i chwilę
pogrzać. Nałożyć na talerz i posypać żółtym serem.
Komentarze