Spaghetti z pulpecikami.

5 (143 ocen)

  • 60 min

Prosty i smaczny pomysł na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu spaghetti
    40 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    1 jajko
    1 bułka namoczona w mleku
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    trochę oleju
    łyżka przecieru pomidorowego
    łyżka śmietany
    kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Spaghetti z pulpecikami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone,wymieszać z jajkiem ,odciśniętą bułką,przyprawić solą i pieprzem.Formować małe pulpeciki,obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć mięsko z obu stron.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka ,dodać kostkę rosołową,obsmażone pulpeciki,zalać szklanką wody i gotować około 30 minut.
  • 3. Następnie dodać przecier pomidorowy i śmietanę,przyprawić i zagotować.
  • 4. Makaron ugotować w osolonej wodzie z 1 łyżką oleju,odcedzić.
  • 5. Na makaron nakładamy porcje pulpecików i sosu.

Porady

Sos można zagęścić odrobiną mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować