Cztery składniki, które gwarantują pyszny i szybki obiad. Makaron, szpinak, łosoś i ricotta. Do tego składnik piąty - czosnek, równie niezbędny. Mogę powiedzieć, że proporcje nie mają znaczenia.
Spaghetti z ricottą, szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy, osuszamy i dusimy przez kilka minut na maśle, aż zmięknie. Dodajemy przeciśnięty, posiekany lub zmiażdżony czosnek, Jeszcze chwilę razem podsmażamy.
2.Dodajemy ricottę i drobno porwane cząstki łososia, mieszamy aż wszystko połączy się ze szpinakiem. Część łososia możemy zostawić do dekoracji.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z sosem mieszamy tuż przed podaniem lub bezpośrednio na talerzu.
3.Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z sosem mieszamy tuż przed podaniem lub bezpośrednio na talerzu.
Komentarze