Spaghetti z sosem cebulowo-mięsnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Pracuję w firmie zajmującej się remontem i budową torów. Zawsze znajdę trochę czasu na ugotowanie czegoś dobrego.

  • 40 min

Składniki:

  • ● makaron spaghetti
    ● 3 duże cebule
    ● 25 dag wieprzowiny
    ● 700 ml bulionu
    ● 5 ząbków czosnku
    ● 3 łyżki mąki
    ● sól
    ● pieprz
    ● 5-6 łyżek oleju do smażenia
    ● kilka gałązek natki pietruszki

Spaghetti z sosem cebulowo-mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    we wrzącej osolonej wodzie.
    Cebule kroimy w kostkę,
    czosnek przeciskamy
    przez praskę.
  • 2. Mięso kroimy w kostkę
    i podsmażamy na oleju na
    dużej patelni. Następnie dodajemy
    cebulę i czosnek. Dusimy,
    od czasu do czasu mieszając,
    aż cebula się zeszkli.
  • 3. Do sosu wsypujemy mąkę,
    mieszamy. Wlewamy bulion,
    doprawiamy solą i pieprzem.
    Sos mieszamy z makaronem,
    posypujemy posiekaną natką.

Porady

RADY Damiana Pytla Makaron można również posypać parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy